top of page

Workshop of Lezing verbeeldingskunst in de Praktijk

Emotieregulatie/ de werking en de ontwikkeling van de hersenen/Celherinneringen en emoties/Inductie en deductietechnieken/ Introductie RET-NLP-Voice Dialogue en Energiewerk/Tips en tools voor in de praktijk/migrantenkinderen/verbeeldingskracht en diepe ontspanning/
 

Mijn innerlijke drive om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met de kracht van verbeelding heeft geresulteerd in deze workshop voor professionals die kinderen therapeutisch begeleiden.Op deze manier hoop ik dat het leven van kinderen verrijkt wordt met de positieve invloed van de visualisatieoefeningen en metaforen op het zelfgenezingsproces van hun lichaam en geest. Met als gevolg dat kinderen er zelf mee aan de slag kunnen en handvatten krijgen om in hun verdere leven beter om te gaan met emoties en stress.

Duur van de workshop is 3 uur (dagdeel). Via een Powerpoint Presentatie krijgt u informatie over de basistechnieken die ik in mijn boek "Geef licht door, door licht te zijn!" beschrijf. De workshop is interactief en er is ruimte om met de oefeningen met elkaar aan de slag te gaan.
Het is ook mogelijk om een workshop op maat te geven, b.v. aan uw intervisiegroep of voor andere disciplines, bv. aan leerkrachten: het gebruik van ontspanningsoefeningen binnen de school waarbij het boek "Hoe je lichter wordt!" centraal staat.

 

In het verleden heb ik samen met een collega workshops ontwikkeld en gegeven over de onderwerpen "transculturele hypnotherapie" (het werken met hypnotherapie en NLP bij migranten) en "diversiteit en samenwerking". Eerstgenoemde workshop aan bedrijfsmaatschappelijk werkers, psychologen en hypnotherapeuten. Laatstgenoemde workshop aan medewerkers van een kinderdagopvang in Amsterdam.

In de Jeugdzorg heb ik weerbaarheidstrainingen ontwikkeld en gegeven aan kinderen en jongeren. Tenslotte heb ik bij WNK Personeelsdiensten de cursus Communicatie en Persoonlijke verzorging gegeven aan volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking.

Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen via het contactformulier.

 

WHAT PEOPLE SAY

Rosmarijn van Westen

Ik was erbij.
Het was zeker inspirerend!

Joep Holten

Het was super! 
 Het was ook echt een inspirerende masterclass.

Veronique Schol

Bedankt voor de inspirerende lezing!

VerbeeldingsKUNST

Gratis visualisatieoefeningen uit mijn boek voor kinderen: pagina Oefeningen
 
bottom of page